Ouders

OUDERCOMITE

 

VERKEERSOUDERS

Beste ouders, leerkrachten en leerlingen,

Op deze pagina gaan wij iets verder in op de verkeersouders. Wat is dat nu precies en wat doen ze. De verkeersouders is een groep bestaande uit de directie, enthousiaste ouders en leerkrachten die tweemaandelijks vergaderen.

 

In de eerste plaats proberen wij de veiligheid van uw kind in en rond de school te verbeteren. Verder zorgen wij ervoor dat er allerlei ludieke acties worden ondernomen naar veiligheid toe. Dit gebeurt onder de vorm van voorlichting, fietsgravures, fietsparcours, fluo actie, … Een veilige school en een kind dat de verkeersregels kent en daardoor op een veilige manier naar school kan komen is voor u als ouder ook een geruststelling. Dat dit niet enkel de taak is van de verkeersouders is evident. Daarvoor hebben wij u (ouders) heel hard nodig. Enkel samen maken we er een geslaagd verkeersveilig jaar van.

 

Belangrijke punten die bijbrengen tot de veiligheid rondom de school.

Fluo actie van november tot april: Laat uw kind een fluo hesje dragen ook al loopt hij/zij maar een klein stukje naar de school. Zorg dat uw kind gezien wordt.

Klik op de foto hieronder om een filmpje van onze fluo-actie te zien:

Fluo

Parkeer niet dubbel aan of rond de school: Ook al is het maar voor even. Dit is één van de meest ergerlijke pijnpunten die worden aangehaald door de ouders. Parkeer uw wagen reglementair en niet dubbel, op het fietspad, op het zebrapad, op het kruispunt. De gedachte, mijn eigen kind veilig en snel naar school is een onveilige situatie voor alle andere kinderen.

Fietsparcours: Op het fietsparcours oefenen we de behendigheid van uw kind op de fiets.

Sam de verkeersslang.

 

Indien u wil deel uitmaken van de verkeersouders of suggesties met ons wil delen kan dat altijd. Voortaan kan u ons contacteren op ons e-mail adres.