VERKEERSOUDERS

VERKEERSOUDERS

De school heeft dankzij de subsidies van 10 op 10 nieuw verkeersmateriaal kunnen aankopen. 

 

 

 

 

 

Beste ouders,

In de eerste plaats proberen wij de veiligheid van uw kind in en rond de school te verbeteren. Verder zorgen wij ervoor dat er allerlei ludieke acties worden ondernomen naar veiligheid toe. Dit gebeurt onder de vorm van voorlichting, fietsparcours, fluo-actie en verkeersweken. Een veilige school en een kind dat de verkeersregels kent en daardoor op een veilige manier naar school kan komen is voor u als ouder ook een geruststelling. Dat dit niet enkel de taak is van de leerkrachten is evident. Daarvoor hebben wij u (ouders) heel hard nodig. Enkel samen maken we er een geslaagd verkeersveilig jaar van.

 

Belangrijke punten die bijbrengen tot de veiligheid rondom de school.

Fluo- actie van november tot februari: Laat uw kind een fluohesje dragen ook al loopt hij/zij maar een klein stukje naar de school. Zorg dat uw kind gezien wordt.

Parkeer niet dubbel aan of rond de school: Ook al is het maar voor even. Dit is één van de meest ergerlijke pijnpunten die worden aangehaald door de ouders. Parkeer uw wagen reglementair en niet dubbel, op het fietspad, op het zebrapad en op het kruispunt. De gedachte, mijn eigen kind veilig en snel naar school is een onveilige situatie voor alle andere kinderen.

Fietsparcours: Op het fietsparcours oefenen we de behendigheid van uw kind op de fiets.

Sam de verkeersslang

Indien er verkeersactiviteiten georganiseerd worden, zullen we ook hulp vragen aan de ouders. Hulp van deze verkeersouders stellen we zeer op prijs.